Koiratanssin edustusjoukkueen 2020 valintakriteerit

Vuoden 2020 edustusjoukkueet sekä MM- että PM-kilpailuihin valitaan kolmen karsintakilpailun perusteella.

Karsintakilpailuja ovat

  • SM-kilpailu Tampereella 26.10.2019
  • Messukeskuksen kilpailut 8.12.2019 sekä
  • Janakkala 2.2.2020.

Karsintatulokset tulee olla koirakkokohtaisia. Valintatulos lasketaan kahden parhaan tuloksen perusteella.

Koirakon karsintakilpailussa saama pistemäärä muunnetaan prosenttiosuudeksi maksimipisteistä. Sääntömuutoksen vuoksi karsintakilpailujen tulokset suhteutetaan toisiaan vastaavaksi käyttämällä vuoden 2020 karsintakilpailun prosenttiosuuksissa lisäksi kerrointa 1,14. Valintatulos on näin laskettujen kahden parhaan tuloksen keskiarvo. Tasapisteissä otetaan huomioon myös kolmannen karsintakisan tulos ja tarvittaessa muiden kilpailujen tuloksia.

Ohjaaja vastaa siitä, että koirakko suoriutuu kisatilanteesta sääntöjen edellyttämällä tavalla. Kennelliiton jäsenyys tulee olla voimassa jo karsintakilpailuihin ilmoittautuessa. SM-voittajalla on halutessaan etuoikeus edustusjoukkuevalinnassa pelkän voiton perusteella. SM-voittajien hakemusten jälkeen jäljelle jäävät paikat jaetaan koirakoille valintatulosten perusteella. Sekä freestylen että HTM:n edustusjoukkueisiin valitaan neljä koirakkoa ja yksi varakoirakko sekä 1-2 kotiin jäävää varakoirakkoa.

Edustuskelpoisuus (päivitetty 18.3.2019)

  • Kilpailumenestyksen lisäksi joukkuevalinnoissa huomioidaan henkilön urheilullinen ja edustustehtävään sopiva käytös, jota hän osoittaa harjoitus-, koe- ja kilpailutilanteissa. Hänen tulee nauttia valinnasta vastaavan Palveluskoiraliiton ja Kennelliiton hallituksen luottamusta.
  • Edustustehtävässä joukkueeseen valitun henkilön on noudatettava Palveluskoiraliiton nimeämän joukkueenjohtajan ohjeita. Edustusjoukkueeseen valittu allekirjoittaa Palveluskoiraliiton kanssa sopimuksen, jossa hän sitoutuu noudattamaan sopimuksen ehtoja.
  • Edustusjoukkueen jäsenen tulee olla Suomen Kennelliiton jäsen. Kennelliiton jäsenyyden tulee olla voimassa jo karsintakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä, kun henkilö ilmoittaa halukkuutensa MM- tai PM-joukkueeseen. Jäsenyyden tulee olla voimassa myös koko edustusjoukkueen matkan ajan.
  • Ohjaajan tulee kyetä koeohjeen mukaisiin suorituksiin ilman poikkeuskäytäntöjä.

Palveluskoiraliitto maksaa edustusjoukkueen ilmoittautumismaksut, tarjoaa edustusasun sekä joukkueenjohtajapalvelut. Edustusjoukkueiden varsinaisille jäsenille maksetaan matka-avustusta. Edustusjoukkueiden jäsenten matka-avustuksen suuruus on 100 euroa vuonna 2020.

Koulukuja 1, 04200 Kerava
050 554 9222
toimisto@palveluskoiraliitto.fi
Tietosuojaseloste
Maksuehdot